BFA'nın 2021 Asya Ekonomik Görünüm ve Entegrasyon İlerlemesi Yıllık Raporu'na göre, dijital ticaret, gelişmekte olan ve dönüştürücü dijital teknolojiler ile uygulamalar, yazılım, video hizmetleri, yapay zeka, nesnelerin interneti ve büyük veri gibi içeriklerin yanı sıra esas olarak dijital ürün ve hizmetlerde kendini gösterdi.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (UNCTAD) verilerine de atıf yapan rapor, Asya'nın, 2019'da küresel toplam ihracat hacminin yaklaşık yüzde 33'ünü oluşturan bilgisayar hizmetleri ihracatında ve yüzde 29'unu oluşturan iletişim hizmetleri ihracatında büyüme gördüğünü ifade etti.

Asya'nın, bilhassa da Asya Pasifik bölgesinin yavaş yavaş ucuz işgücüne dayanan dijital bir fabrikadan yenilikçi endüstrilere dayanan dijital bir merkeze dönüştüğü kaydedilen raporda, Asya Pasifik bölgesinin ekonomik büyüme ve kalkınmasında dijital ekonominin önemli bir faktör haline geldiği vurgulandı.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI