SANA, 2 Ocak (Xinhua) Adının verilmesini istemeyen yetkili karadaki çatışmanın, Yemen'in güneyinde hükümetin kontrolü altında bulunan Marib vilayetine bağlı al-Balak al Sharki bölgesinde meydana geldiğini ve çatışma sonucunda Yemen ordusunun yedi mevkiyi geri aldığını söyledi. Öte yandan Suudi Arabistan'ın Al-Arabiya televizyonu da Yemen ordusunu destekleyen Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun güneydeki Marib cephe hattında 23 hava saldırısı düzenlediğini, bu hava saldırılarında 160 Husi militanın öldüğünü ve 17 aracın tahrip edildiğini bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Husi medyası çatışmaya ilişkin henüz herhangi bir yorum yapmadı. İran destekli Husi militanlar petrol zengini Marib vilayetini ele geçirmek için Suudi Arabistan destekli Yemen hükümetine karşı geçtiğimiz yılın Şubat ayında büyük bir saldırı başlatmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI