Kovid-19 pandemisi ASEAN ülkelerindeki halkın hayatlarını ve geçim kaynaklarını etkilemeye devam etti, bölge ekonomisi ise geçtiğimiz yıl yüzde 3,3 küçüldü. Dört günlük fuarın açılış töreninde konuşan Lim Jock Hoi, bununla birlikte bölge ekonomisinin bu yıl için yüzde 4,1 ve gelecek yıl için yüzde 5,3 olarak öngörülen büyüme ile toparlanmasının beklendiğini kaydetti.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Çin-ASEAN diplomatik ilişkilerinin "çok yönlü bir stratejik ortaklığa dönüştüğünü ve tüm cephelerde muazzam ilerleme gösterdiğini" ekleyen Lim Jock Hoi, "Somut, pratik ve anlamlı işbirlikleri ile bu ilişkileri daha da güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Bu yıl, Çin ile ASEAN arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümünü simgeliyor. 2004 yılında ilki gerçekleşen yıllık fuar, Çin ve ASEAN ülkelerinin arasındaki ticareti ve ikili ilişkileri teşvik etmek için temel bir platform olma özelliği taşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI