VİYENTİYAN, 17 Eylül (Xinhua) -- Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üyesi ülkelerin temsilcileri, ticaret engellerini kaldırıp ticareti kolaylaştırıcı tedbirler uygulayarak bölgesel ticareti geliştirme hedefiyle Laos'un başkenti Viyentiyan'da bir araya geldi. Laos Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan Salı günü yapılan açıklamaya göre temsilciler Pazartesi günü 38. ASEAN Serbest Ticaret Bölgesi Konsey Toplantısı'na katıldı.

İsrail, Gazze'deki bir okulu bombaladı: 5'i çocuk 8 Filistinli öldü İsrail, Gazze'deki bir okulu bombaladı: 5'i çocuk 8 Filistinli öldü

Laos Sanayi ve Ticaret Bakanı Malaythong Kommasith açılış konuşmasında ASEAN'ın tek rekabetçi üretim merkezi olarak entegrasyonunu sürdürme açısından toplantının önemine dikkat çekti. ASEAN ülkeleri arasındaki ticaret 1992 yılında ASEAN Serbest Ticaret Bölgesi'nin kurulmasıyla kayda değer gelişme sergiledi.

Tüm vergi kalemlerinin yüzde 98,6'sına muafiyet getiren ASEAN, ticaret maliyetlerini azaltmak ve bölgede iş yapmayı kolaylaştırmak üzere ASEAN Tek Pencere Vergi Bildirim Sistemi'ni geliştirmeye devam ediyor. Bu önlemlerle ticarette belirgin bir artış yaşanırken, 2023 yılında ASEAN içi ticaretin değeri 759 milyar ABD dolarına ulaşarak ASEAN ülkelerinin toplam ticaret değerinin yüzde 21,5'ini oluşturdu.

Kaynak: rss