Kültür - Sanat ve Tarih

Arkeologlar Çin'in orta kesiminde 260'tan fazla antik mezar buldu

ZHENGZHOU, 30 Aralık (Xinhua) Kazılar sırasında, antik mezarların yanı sıra onlarca yıldır bölgede rastlanmayan antik bronz çanlar da dahil olmak üzere çok sayıda mezar eşyal...

Abone Ol

ZHENGZHOU, 30 Aralık (Xinhua) Kazılar sırasında, antik mezarların yanı sıra onlarca yıldır bölgede rastlanmayan antik bronz çanlar da dahil olmak üzere çok sayıda mezar eşyaları bulundu. Bugüne kadar ortaya çıkarılan yaklaşık 100 mezarın hepsi de dikdörtgen şeklinde. Sanmenxia'daki Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Enstitüsü'nden kazı projesine liderlik eden Yan Fei yaptığı açıklamada, "Savaşan Devletler Dönemi'ne (MÖ 475- 221) ait mezarlar düzenli şekilde sıralanmış halde bulundu. Mezarlar, planlanmış bir mezarlığa ait olabilir" ifadesini kullandı.

Yan, arkeologların Sanmenxia kentindeki bir grup mezarı, yerel bir projenin inşasını koordine ederken keşfettiklerini belirtti. Kazı alanında bronz eşyalar, yeşim taşından eşyalar, akik aksesuarlar, bronz silahlar ve kemikten objeler gibi çok sayıda mezar eşyası gün ışığına çıkarıldı. Kazı sırasında ayrıca, toplam dokuz bronz ve 10 taş çan bulundu. Yan, Savaşan Devletler Dönemi'ne ait bronz çanların Sanmenxia'da, kentin 1986'da kurulmasından bu yana ilk kez keşfedildiğini vurguladı. Enstitü Başkanı Zheng Lichao yaptığı açıklamada, "Bu antik mezarların keşfi, Qin öncesi dönemde (M.Ö. 221 öncesi) batı Henan'ın tarihi ve kültürel özelliklerinin, o dönemdeki insanların geçim kaynaklarının ve Savaşan Devletler Dönemi'nin ilk yıllarındaki mezarlıkların düzeninin incelenmesi için değerli bilgiler sağlayacak" dedi. Bölgedeki kazı ve araştırma çalışmaları halen devam ediyor.