Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez Cuma günü "sorumlu ve dikkatli bir şekilde" kapanmadan çıkma ve Kovid-19'a karşı devam eden aşılama hamlesine de ayak uyduracak şekilde faaliyetlere devam etme planını açıkladı. Devlet Başkanı Fernandez, ülkeye hitaben yaptığı konuşmada, "Aşı, pandeminin çıkış kapısıdır ve her ay hepimiz bu kapıdan geçmeye daha da yaklaşıyoruz. Hayatımızı sorumlu bir şekilde istediğimiz gibi yeniden yaşayacağız" dedi.

Başkan Fernandez, "Ağustos ayında 7 milyondan fazla ikinci doz aşı yapacağız. Ayrıca 12-17 yaş arası öncelik verilen gençlere de aşılarının ilk dozlarını yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Fernandez, planın bir parçası olarak, Cumartesi gününden itibaren biraraya gelebilecek insanların sayısının "azar azar" artırılacağını ve sonunda okulların yeniden açılacağını belirtti ve "bu da bir başka ortak başarı" dedi.

Alberto Fernandez'e göre, "Arjantin ekonomisi büyüyor" ve ülkede 2021'de yaklaşık yüzde 7 ve 2022'de yüzde 4,5 civarında bir büyüme görülmesi bekleniyor. Fernandez, "Aşı, en iyi ekonomi politikasıdır. Aşı sayesinde iyileşiyoruz" dedi. Arjantin'de, 4.989.402 onaylanmış Kovid-19 vakası kaydedildi ve hastalık yüzünden 107.023 kişi hayatını kaybetti. Ülkede Aralık ayından bu yana 33,82 milyondan fazla aşı yapıldı.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Editör: İRFAN KARSLI