CONMEBOL, Kolombiya'daki hükümet karşıtı şiddet içeren gösteriler ve Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle geçen hafta bu ülkeyi turnuvanın ortak ev sahipliği görevinden almıştı. Pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen turnuvanın bu yıl 13 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmıştı.

Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı

Arjantin hükümetinin Kabine Şefi Santiago Cafiero, Radio La Red'e yaptığı açıklamada, "Turnuvanın tamamının Arjantin'de düzenlenmesi için bir teklif var ancak bizim öncelikle zaten taahhüt etmiş olduğumuz kısmı halletmemiz gerekiyor" dedi.

Cafiero, "Şu anki konumuz ve görevimiz, maçların yapılacağı yerleri konuşmak. Sağlık açısından bununla ilgili herhangi bir sorunumuz yok ancak her türlü tedbiri almak zorundayız. Şu anda üzerinde çalıştığımız şey de bu" diye belirtti. Turnuvaya tek başına ev sahipliği yapması halinde Arjantin'de yapılacak maç sayısı 13'ten 28'e çıkacak.

Arjantin Sağlık Bakanlığı şimdiye dek, 3,5 milyonun üzerinde koronavirüs vakası ve 75.000'in üzerinde ölüm bildirdi. Ülkede günlük yeni vaka sayısı ise 19 Mayıs'ta 39.000'in üzerine çıkarak pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez geçen Cumartesi, yüksek bulaşma oranına sahip bölgelerde kapanma ilan etmişti.

Editör: İRFAN KARSLI