İKH, dünya genelindeki tüm kalp-damar hastalıkları arasında en büyük hastalık yükünü oluşturan rahatsızlık olarak biliniyor. Wuhan Üniversitesi'nden Profesör Li Hongliang tarafından yapılan açıklamada, yüksek kan şekeri ve yüksek vücut kitle endeksinin, sigara kullanımı ile beslenme sorunlarının yerini alarak İKH'yi tetikleyen risk faktörlerinin başında geldiğini belirtildi.

Son 30 yılda farklı ekonomik koşullardaki 204 ülke ve bölgede metabolik risk faktörlerinin değişim ve eğilimlerini inceleyen araştırmacılar, yüksek tansiyonun yol açtığı hastalık yükünün yaşlılarda daha belirgin olduğunu, yüksek vücut kütle endeksi ve yüksek kan şekerine bağlı hastalık yükünün ise genç ve orta yaşlılarda arttığını buldu.

Araştırmacılar, kısa bir süre önce Cell Metabolism dergisinde yayımlanan araştırma makalelerinde, İKH kaynaklı ölümlerin daha fazla artmasının önüne geçilmesi için metabolik risk faktörlerini kontrol altına alacak etkili önlemler alınması çağrısında bulundu.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI