Bu bulgular, TAU ve Weizmann Bilim Enstitüsü tarafından yürütülen ve Journal of Biogeography dergisinde yayımlanan bir araştırmada yer aldı. Araştırmacılar, birçok kuş türünün soyunun tükenmesine temel olarak kuşları yiyecek için avlayan insanların ya da adalara insanların getirdiği ve kuşlarla ve yumurtalarıyla beslenen hayvanların neden olduğuna inanıyor. Araştırmacılara göre, bunun sonucunda tüm kuş türlerinin yaklaşık yüzde 10-20'si yok oldu. Son 50.000 yılda yok alan 469 kuş türünü listelemeyi başaran araştırmacılar, gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Soyu tükenen türlerin çoğunda bazı ortak özellikler bulunuyor; boyutları büyük olan bu kuşlar, adalarda yaşıyordu ve birçoğu uçamıyordu. Araştırmanın bulguları, temel olarak insan yerleşim alanlarında bulunan kuş kalıntılarına ve çoğu kuş türünün, insanların ortaya çıkışından kısa bir süre sonra tükendiği olgusuna dayanıyor. Araştırmacılar sonuç olarak, "Bulgularımızın, şu anda soyu tükenme tehdidi altında bulunan kuş türlerine yönelik bir uyarı işareti olarak işlev görmesini umuyoruz; bu yüzden bu türlerin benzer özelliklere sahip olup olmadığını kontrol etmek önemli" ifadelerini kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI