Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Çin Ulusal Savunma Bilim, Teknoloji ve Sanayi Devlet İdaresi tarafından yapılan duyuruya göre yaklaşık 17,9 gram ağırlığındaki yeni dağıtılan örnekler 51 paya bölünecek ve 17 araştırma enstitüsünden bilim insanlarına teslim edilecek. Ay örneklerinin ikinci partisini incelemeye hak kazanan 16 kurum; Peking Üniversitesi, Tsinghua Üniversitesi ve Çin Bilimler Akademisi dahil olmak üzere Çin ana karasında yer alıyor. Macau Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de Ay örneklerini kullanmaya hak kazandı. Duyuruya göre Çin Ulusal Uzay İdaresi, bu ayın başlarında örneklerin dağıtılması için bir seçici komisyon oluşturdu.

17 Aralık 2020 tarihinde Dünya'ya dönen Chang'e-5 keşif aracı, Ay yüzeyinden alınan ve temel olarak kaya ve topraktan oluşan toplam bin 731 gram ağırlığında Ay örneği getirmişti. Çin, yaklaşık 17 gram ağırlığındaki ilk Ay örneği partisini Temmuz ayında 13 kuruma teslim etmişti.

Editör: İRFAN KARSLI