Dünya

Araştırma: Alman şirketleri kendilerini ekonomiyle ilgili yeniden güvende hissediyor

Enstitüye göre, ankete katılan 2 bin Alman şirketin yüzde 51'i bu cari yılda daha yüksek üretim seviyeleri bekliyor ve sadece yüzde 15'i önceki yıla kıyasla daha az üretim yap...

Abone Ol

Enstitüye göre, ankete katılan 2 bin Alman şirketin yüzde 51'i bu cari yılda daha yüksek üretim seviyeleri bekliyor ve sadece yüzde 15'i önceki yıla kıyasla daha az üretim yapmayı planlıyor. Alman Ekonomi Enstitüsü ekonomik araştırmalar başkanı Michael Groemling, "Şu anda, pandeminin yaydığı korku etkisini kaybediyor" yorumunda bulundu ancak "bu kırılgan aşamada" başka bir kapanma riskine dair de uyardı.

Alman sanayisinde iyimserlik hakim olsa da, eksiklikler de sürüyor. Ama sonuç olarak, ankete katılan Alman şirketlerinin yüzde 59'u şu an 2021'e iyimser bakıyor. Alman Ekonomi Enstitüsü'ne göre, ülkedeki inşaat sektörü ise daha temkinli ve bu sektördeki şirketlerin yalnızca yüzde 37'si 2021 yılı için iyimser görüşlere sahip. İnşaat sektörü, pandemiyi diğer sektörlere kıyasla daha iyi geçirmiş olsa da şu anda sektörde inşaat malzemeleri sıkıntısı yaşanıyor.