Dünya

Arap Birliği İngiltere'yi Filistin devletini tanımaya çağırdı!

Açıklama Balfour Deklarasyonu'nun 103'üncü yıldönümü dolayısıyla yapıldı. 1917'de Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz hükümeti, yayımladığı Balfour Deklarasyonu ile Filisti...

Abone Ol

Açıklama Balfour Deklarasyonu'nun 103'üncü yıldönümü dolayısıyla yapıldı. 1917'de Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz hükümeti, yayımladığı Balfour Deklarasyonu ile Filistin'de "Yahudi halkı için bir vatan" kurulmasına destek vermişti. Arap Ligi, deklarasyonu "İngiltere'nin düzeltmesi gereken tarihi bir hata" olarak tanımladı.

Pan-Arap kuruluşun açıklamasında, "adil ve kapsamlı barış, ancak uluslararası meşru kararlara ve Arap Barış Girişimi'ne dayalı bir Filistin devleti kurularak sağlanabilir" denildi.

Açıklamada Balfour Deklarasyonu, "toprak sahibi Filistin halkına zarar veren ve onları yerlerinden kopararak göç etmek zorunda bırakan yüzyılın trajedisinin başlangıcı" olarak nitelendi.

İsrail'in saldırıları ve uygulamaları ile yerleşimlerin kurulması politikalarını şiddetle eleştiren açıklamada, Filistin halkına adil mücadelelerinde tam destek verildiği vurgulandı.