BEYRUT, 19 Eylül (Xinhua) -- Beyrut merkezli Arap Bankalar Birliği, Arap bankalarına Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini desteklemek amacıyla 2030 yılına kadar 1 trilyon ABD doları sağlama çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) çağrının, New York'ta bu yılki Genel Kurul'un genel müzakereleri çerçevesinde düzenlenen iki günlük Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri zirvesinin ilk gününde ESCWA ile Arap Bankalar Birliği tarafından ortaklaşa yapıldığını açıkladı.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Açıklamada finansmanın, 22 Arap ülkesinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne yönelik uygulamaları hızlandırmayı ve hedeflerin altı ana başlığı olan sosyal koruma, enerji, eğitim, gıda sistemleri, dijital dönüşüm ve biyoçeşitlilik ve doğa alanlarındaki geçişin başarıyla tamamlanmasını desteklemeyi amaçladığı belirtildi. ESCWA, girişimden yararlanması muhtemel taraflar arasında Arap bölgesindeki hükümetlerin, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve hane halklarının yer aldığını kaydetti.

Editör: Şeymanur Erbay