Sağlık

Apple, Kovid-19 enfeksiyonlarının hızla arttığı New York'taki mağazalarını kapattı

NEW YORK, 27 Aralık (Xinhua) Bloomberg'ün haberine göre, müşterilerin sadece şehir genelinde 16 mağazadan çevrimiçi siparişlerini teslim almasına izin veriliyor ve bu geçici...

Abone Ol

NEW YORK, 27 Aralık (Xinhua) Bloomberg'ün haberine göre, müşterilerin sadece şehir genelinde 16 mağazadan çevrimiçi siparişlerini teslim almasına izin veriliyor ve bu geçici önlemin ne kadar süreceği de belli değil. Apple tarafından Pazartesi günü yapılan yazılı açıklamada, "Düzenli olarak koşulları takip ediyoruz, sağlık önlemlerimizi müşterilerin ve çalışanların refahını destekleyecek şekilde ayarlayacağız" denildi.

New York eyaleti tarafından Pazartesi günü yayınlanan verilere göre, New York şehrinde Pazartesi günü 18.368 yeni Kovid-19 vakası görüldü ve 7 günlük ortalama pozitif Kovid-19 testi oranı Pazar günü yüzde 12,63 civarında kaldı. Apple kısa süre önce Florida, Georgia, New Hampshire, Teksas ve diğer yerlerde Kovid-19 enfeksiyonlarına dair endişeler nedeniyle bazı mağazalarını kapatmıştı. Apple, yaklaşık iki hafta önce Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm müşterilerinin maske takmasını zorunlu kılmıştı. Apple, 2020 yılının başlarında, ABD'deki tüm perakende mağazalarını Kovid-19 pandemisinin yükseldiği dönemde önce kapatmış, yeniden açtıktan sonra da koruyucu önlemler almıştı.