15 yaşından büyük bin 4 Sırbistanlının yüzde 77'si "Çin'in Sırbistan üzerinde olumlu etkisi olduğunu" düşünüyor, yüzde 81'i ise "Pandemi döneminde Sırbistan'a yönelik bağışların çoğunu Çin'in yaptığı" değerlendirmesine katılıyor. 16 Nisan ila 28 Nisan tarihleri arasında yerel bir düşünce kuruluşu olan Serbest Seçimler Merkezi tarafından yapılan anketin bulguları, 19 Ağustos'ta yayınlanan proje kapsamında paylaşıldı. Ankete göre, katılımcıların yaklaşık üçte biri Çin'in "son 20 yılda Sırbistan'a en fazla geri ödemesiz hibe bağışlayan ülke olduğunu" düşünüyor.

Pandeminin başlangıcından beri Çin, Sırbistan'a tıbbi yardım ve toplu aşı gönderirken, Sinopharm aşısı Sırp nüfusu arasında yaygın olarak kullanıldı. Çin ayrıca ülkede PCR testi için "Ateş Gözü" laboratuvarları kurulmasına yardım etti. Çinli doktorlar da pandeminin başlangıcından itibaren koruyucu önlemlerin oluşturulmasına yardımcı olmak için aylarca çalıştı. Anket, genel olarak Çin-Sırbistan ilişkilerini destekleyen ve Çin'i "Kovid-19 ile mücadelede küresel lider" ve "Sırbistan'ın ana ortağı" olarak konumlandıran 11 Sırbistan merkezli çevrimiçi medya platformunun içerik analizini kapsayan bir projenin bulgularıyla da "büyük ölçüde örtüşüyor".

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI