EFES-2022 Tatbikatı sürüyor EFES-2022 Tatbikatı sürüyor

Salı günü yayınlanan "Sicherheit 2021" anketinin sonuçları, İsviçre'dekilerin çoğunun kendilerini güvende hissettiklerini ve kurumlarına karşı iyi düzeyde güven duyduklarını gösterdi. İsviçre'nin geleceğine olan güven hala yüksek olarak görülse de geçen seneden bu yana "önemli ölçüde" azaldı. ETH'ye göre, ankete katılan çok sayıda insan veri gizliliği, işsizlik, çevresel bozulma ve sosyal uyum konusunda endişeliydi.

Ayrıca, ankete katılanların çoğu aynı zamanda ekonomik krizden, yalan haberlerin yayılmasından, siber saldırılardan ve bir başka pandeminin ortaya çıkmasından da korkuyordu. Özellikle bilim kurumları ve üniversiteler ile polis gücü ve yargı sistemi gibi bazı İsviçre kurumları ankette yüksek güven duyulanlar arasında yer aldı.

Bununla birlikte, İsviçre'nin yürütme organı olan İsviçre Federal Konseyi'ne "ortalamanın üstünde" güven duyulurken, siyasi partilere ve medyaya diğer kurumlardan çok daha az güvenildiği kaydedildi. Tarafsızlık ülke nüfusu tarafından "oybirliğiyle" desteklenmeye devam ederken, ETH'nin anketi İsviçrelilerin ülkelerinin Avrupa Birliği'ne veya NATO'ya katılmasını kabul etmeyeceğini de ortaya koydu. Her ikisi de ETH bünyesinde bulunan Askeri Akademi ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi tarafından her yıl yapılan "Sicherheit", bu yıl dünya çapındaki pandeminin etkisi sürerken yapılan ilk anket olma özelliğini taşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI