LONDRA, 25 Kasım (Xinhua)

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Ankete göre, göçün en büyük endişe kaynağı olduğunu düşünenlerin oranı üç hafta önce yüzde 23 seviyesindeyken yüzde 34'e çıktı. Ankete göre ülkenin karşı karşıya bulunduğu diğer en önemli meseleler ise sağlık, ekonomi, çevre ve Brexit. Bulgular, son günlerde artan sayıda yasadışı göçmenin Manş Denizi'ni geçerek İngiltere'ye ulaşmasının ardından geldi. BBC'nin bildirdiğine göre ilk kez Kasım ayında bir günde 1.000'den fazla kişi ülkeye varırken, bu yıl şimdiye kadar 25.000'den fazla kişi Manş Denizi'ni geçti. BBC'ye göre İngiliz yetkililer, tehlikeli ve gereksiz olarak niteledikleri Manş Denizi geçişlerini durdurmak istediklerini kaydettiler.

İngiliz hükümeti Temmuz ayında, bilerek izinsiz olarak ülkeye girişleri suç saymak için sığınma sistemini tümüyle gözden geçireceğini duyurmuştu. Bu girişim, hükümetin Brexit'ten sonra Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının serbest dolaşım hakkına son vermesi ve dünya genelinden gelen yeteneklerin kabul edilmesi için puan tabanlı bir göçmenlik sistemi getirmesinden sonra geldi. Yerel basında çıkan haberlere göre, İngiltere'deki restoranlar, oteller ve tedarik zincirleri AB vatandaşı çalışanların sayısındaki azalmanın olumsuz etkisini derinden hissediyor ve buna acil bir çözüm bulunması kolay görünmüyor.

Editör: İRFAN KARSLI