Genel

Anket: Amerikalıların üçte ikisi ABD'nin yanlış yolda olduğunu söylüyor

WASHINGTON, 16 Şubat (Xinhua) -- Politico-Morning Consult tarafından yeni yapılan bir anket, ankete katılanların sadece yüzde 34'ünün ülkenin doğru yönde ilerlediğine inandığı...

Abone Ol

WASHINGTON, 16 Şubat (Xinhua) -- Politico-Morning Consult tarafından yeni yapılan bir anket, ankete katılanların sadece yüzde 34'ünün ülkenin doğru yönde ilerlediğine inandığını ortaya koydu. Yapılan yeni ankete göre, Amerikalıların yüzde 43'ü Joe Biden'ın ABD Başkanı olarak yaptığı işi "kesinlikle onayladığını" ya da "bir yanıyla onayladığını" söylerken, yaklaşık yüzde 53'ü bunu "tam olarak onaylamadığını" ya da "kesinlikle onaylamadığını" belirtiyor.

New York'taki Manhattan'da maske takan bir erkek bir sokakta yürüyor, 19 Ocak 2022. (Fotoğraf: Wang Ying/Xinhua)

Anket ayrıca Amerikalıların sadece yüzde 39'unun Biden'ın Kovid-19 pandemisini ele alış şeklini onayladığını, yüzde 41'inin kendisine düşük bir puan verdiğini, yüzde 16'sınınsa onu "yalnızca makul" olarak nitelendirdiğini gösterdi.

Ülke dünyanın en yüksek koronavirüs enfeksiyonlarını ve ölümlerini bildirdi. Giderek artan sayıda eyaletse Omicron varyantının yol açtığı artış sonrasında günlük yeni vakalardaki düşüşle birlikte Kovid-19 kısıtlamalarını hafifletti.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky, Çarşamba günü verdiği sanal brifingde, "Omicron vakaları düşüyor ve hepimiz içinde bulunduğumuz gidişatta ihtiyatlı bir şekilde iyimseriz" dedi. Walensky, "Bu gidişatın sürmesi amacıyla elimizden gelen her şeyi yapmak için tedbirli olmak istiyoruz" diye konuştu.

Politico-Morning Consult anketi 12-13 Şubat'ta 2.005 kayıtlı kişiden oluşan örneklem büyüklüğüyle gerçekleştirildi. Tam anketin yüzde 2'lik hata payı bulunuyor.