Sağlık

Anket: ABD'de pandemi çabaları ve ekonomi iyiye gidiyor ancak mevcut durum iyi değil

NEW YORK, 15 Şubat (Xinhua) Amerika Birleşik Devletleri'nde Pazar günü yayınlanan bir ankete göre, Amerikalıların çoğu ABD ekonomisi ve Kovid-19 ile mücadelenin son haftalard...

Abone Ol

NEW YORK, 15 Şubat (Xinhua) Amerika Birleşik Devletleri'nde Pazar günü yayınlanan bir ankete göre, Amerikalıların çoğu ABD ekonomisi ve Kovid-19 ile mücadelenin son haftalarda bir nebze iyileştiğini ancak yine de iyi olmadığını düşünürken, halkın çoğunluğu pandemiden dolayı hala endişeli. Haber kanalı CBS News ile kamuoyu araştırma kuruluşu YouGov tarafından 8-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen anket, Amerika Birleşik Devletleri'nin pek çok yerinde koronavirüs vaka sayları düşerken, daha fazla Amerikalının Kovid-19 salgınına karşı çabaların "iyi gittiğini" söylediğini ancak hala karmaşık düşünceler dile getirdiğini gösterdi. Ankete katılanlardan "işler iyi gidiyor" diyenlerin oranı birkaç hafta önceki seviyesi olan yüzde 36'dan yaklaşık yüzde 47'ye yükseldi. Anket ayrıca, bir yıl önceye kıyasla daha az insanın pandemi nedeniyle kendi ruh sağlığının "daha kötü" olduğunu söylediğini ortaya koydu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde maske takan insanlar bir kahve dükkanından çıkıyor, 9 Şubat 2022. (Fotoğraf: Liu Yunan/Xinhua)

İnsanların, ülkenin gidişatını Ocak ayına göre "daha iyi" olarak değerlendirdiğini ancak mevcut durumu "iyi" olarak nitelendirmediğini belirten ankete göre Amerikalılar, bir yıl önce olduğu gibi önümüzdeki yıla de umut ve endişenin birbirine karıştığı duygularla baktıklarını ifade ettiler. Anket sonuçlarına göre, anne ve babaların neredeyse yarısı pandemi ve çocukları idare etmeye çalışmaktan kendilerini tükenmiş ve bıkmış hissettiklerini, çocuklarının ruh sağlığının ve eğitim bakımından gelişmelerinin pandemi nedeniyle kötüleştiğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentindeki Manhattan'da maske takan bir kadın caddede yürüyor, 19 Ocak 2022. (Fotoğraf: Wang Ying/Xinhua)

Ekonomiye ilişkin olarak ise ankete göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde genel olarak işlerin iyi gittiğini düşünenlerin oranı bir ayda 7 yüzde puan arttı ancak söz konusu oran hala net negatif olmayı sürdürüyor. Anket, Şubat ayında Başkan Joe Biden'a destek oranının yüzde 44 ile geçen aya göre değişmediğini gösterirken bunun, ülkede tedbirler ile duyguların birbirine karıştığını yansıttığına inanılıyor.