LUANDA, 18 Ocak (Xinhua) -- Angola Ulusal Elmas Şirketi'nin (Endiama) Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, ülkenin 2022 yılında 10,5 milyon karat elmas üreterek 1,4 milyar ABD doları tutarında gelir elde etmesi bekleniyor. Bu bilgi, şirketin 2021'deki icraatları ve 2022'ye dair beklentileri konusunda basına yapılan bir değerlendirme sırasında Endiama'nın CEO'su Jose Ganga Junior tarafından dile getirildi. Yetkili, konuşmasını 15 Ocak'a denk gelen şirketin 41. kuruluş yıldönümü kutlamaları sırasında yaptı.

Jose Ganga Junior'un verdiği bilgiye göre, Endiama'nın 2022'deki üretime dair ilk beklentisi 13,8 milyon karatla 1,9 milyar ABD doları gelir elde etmekti ancak şirket, "mevcut bağlam ve piyasa fiyatları" sebebiyle ilk tahminlerini "düzeltti". Jose Ganga Junior, "Elmaslar açısından bugün sahip olduğumuz bilgi, fiyatlar açısından belirgin bir daralmaya işaret ediyor. Biz de bu sebepten biraz ölçülü olmayı tercih ettik. Ancak önemli ölçüde yüksek fiyatlara ulaşmayı başarırsak hepimiz bunu takdir ederiz" açıklamasında bulundu.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI