Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor

HANGZHOU, 26 Kasım (Xinhua) Shadeed, Ningbo Belediye Halk Savcılığı tarafından 14 Haziran 2021'de Ningbo'da bir kadını öldürmekle suçlandı. Soyadı Chen olan 21 yaşındaki maktul, olay yerinde hayatını kaybetti. Chen ile 2019'da tanışan Shadeed, boşanmış ve bekar olduğu yalanıyla Chen'le ilişkiye başladı. Chen, Mayıs 2021'de Shadeed'den ayrılmak istedi ancak bu talebi Shadeed'in karşı çıkması ve sözlü tehditle reddedildi. Shadeed, Chen'e 14 Haziran 2021 akşamı Ningbo'daki bir otobüs durağının yakınında buluşmak istediğini söyledi ve katlanır bir bıçakla Chen'i boynundan ve yüzünden bıçaklayarak öldürdü.

Shadeed daha sonra olay yerinden kaçtı. Savcılar ve Shadeed'in savunması, mahkemeye davayla ilgili delilleri sundu. Mahkemede Shadeed için bir tercüman tutuldu. Hem savcılar hem de Shadeed'in savunması ile maktulün akrabalarının vekili, konuyla ilgili tüm ifadelerini verdi. Shadeed de son açıklamasını yaptı. Mahkeme, kısa süre içinde karar verilmek üzere ertelendi. Duruşmada milletvekilleri, siyasi danışmanlar, basın mensupları ve halk ile ABD'nin Shanghai Başkonsolosluğu'ndan yetkililer hazır bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI