Yapılan yazılı açıklamada şirket, yeni tam zamanlı işlerin bu ülkede halihazırda var olan 9.500 istihdama ek olacağını kaydetti. Şirket ayrıca biri Milano kentinin de içinde bulunduğu Lombardiya'da, biri Bologna kentini de kapsayan Emilia-Romagna'da ve diğeri Torino kentinin de bulunduğu Piyemonte'de olmak üzere üç yeni merkezin inşası için 350 milyon eurodan (427 milyon ABD doları) fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Şirket İtalya'da iki yeni dağıtım merkezi, bir tasnif merkezi ve 11 yeni tasnif deposu da açacak. Verilen rakamlara göre Amazon, İtalya'da 50'den fazla merkezde faaliyet gösteriyor. Açıklamaya göre Amazon'un İtalya ve İspanya Ülke Müdürü Mariangela Marseglia, "Dijital sektörde büyüme ülkenin yeniden harekete geçmesi için bir fırsat ve biz buna kendi katkımızı sağlamak istiyoruz" dedi.

Marseglia şöyle devam etti: "Ülkenin dijitalleşmesine yatırım yapmak; yeni iş olanakları yaratarak büyüme fırsatlarını desteklemek, çalışanlarımıza mesleki eğitim sağlamak ve İtalya'da hizmetlerimizi kullanarak kendi ürünlerini İtalya'da ve yurtdışında satan küçük ve orta büyüklükteki girişimler için işlerini geliştirme fırsatı sunmak anlamına geliyor." 25 yıl önce kurulan Amazon, dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecilerinden biri.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI