Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı

Sihler için kutsal yerlerden biri olan Hindistan'ın Amritsar kenti caddelerinde dini bir geçit töreni yapan dindar Sihler, Sih dininin kutsal kitabı olan Guru Granth Sahib'in ilk indirilişinin 417. yıldönümünü kutlamak için Altın Tapınak'ta kandil yakıyor.

Hindistan'ın Amritsar kentinde dindar Sihler, Sih dininin kutsal kitabı Sri Guru Granth Sahib'in ilk indirilişinin 417. yıldönümü vesilesiyle Sihlerin en kutsal mekanı Altın Tapınak'ta kandil yakıyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Stringer/Xinhua)
Hindistan'ın Amritsar kentinde dindar bir Sih, Sih dininin kutsal kitabı Sri Guru Granth Sahib'in ilk indirilişinin 417. yıldönümü vesilesiyle Sihlerin en kutsal mekanı Altın Tapınak'ta kandil yakıyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Stringer/Xinhua)
Hindistan'ın Amritsar kentinde çok sayıda dindar Sih, Sih dininin kutsal kitabı Sri Guru Granth Sahib'in ilk indirilişinin 417. yıldönümü vesilesiyle Sihler'in en kutsal mekanı Altın Tapınak'ı ziyaret ediyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Stringer/Xinhua)
Hindistan'ın kuzeyindeki Pencap eyaletinin Amritsar bölgesinde Sih dininin kutsal kitabı Sri Guru Granth Sahib'in ilk indirilişinin 417. yıldönümünü kutlamaları kapsamında dini bir geçit töreni sırasında Sihler'in en kutsal mekanı Altın Tapınak'ta biraraya gelen dindar Sihler, kutsal kitapları Guru Granth Sahib'i altın kaplı özel bir tahteravan ile taşıyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Stringer/Xinhua)
Hindistan'ın kuzeyindeki Pencap eyaletinin Amritsar bölgesinde dindar Sihler, Sih dininin kutsal kitabı Sri Guru Granth Sahib'in ilk indirilişinin 417. yıldönümünü kutlamaları kapsamında Sihler'in en kutsal mekanı Altın Tapınak'ın kutsal göletinde suya girerek arınıyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Stringer/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI