BERLİN, 13 Şubat (Xinhua) Bir olimpiyat sporcusunun hayatında bile sadece annesinin yardımcı olabileceği anlar vardır. Almanya'nın skeletondaki büyük yeteneği Hannah Neise üçüncü ve dördüncü etaplar öncesi sabah erken saatlerde Almanya'daki annesine bir mesaj yazdı. Tek kadınlar skeletonun sürpriz galibi, "Saat altıda aşırı gergin uyandım. Böylesi duygulara alışık değilim. Annem beni sakinleştirdi ve elimden geleni yapmamı söyledi" diye aktardı. 21 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz aylarda ruhsal durumunu güçlendirmek için çalışmıştı ancak Beijing 2022 Kış Olimpiyatları gibi büyük bir organizasyonda daha önce hiç yarışmamıştı. Annenin tavsiyesi işe yaradı. 2020 Dünya Gençler Şampiyonası galibi, konsantrasyonunu sağladı ve rakiplerini geride bıraktı. Annesiyle görüşmesinin ardından "Üzerinde çok çalıştığım için sağlam bir ruh hali, avantajlarımdan biri haline geldi" dedi.

Çin'in başkenti Beijing'deki Ulusal Kızak Merkezi'nde düzenlenen Beijing 2022 Kış Olimpiyatları kadınlar skeletonda etabını tamamlayan Almanya'dan Hannah Neise görülüyor, 12 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yao Jianfeng/Xinhua)

Sürpriz şekilde altın madalyayı aldıktan sonra Neise ile ilgili daha sıra dışı şeyler ortaya çıktı. Ailesinden herhangi birinin hızlı araba kullanmasından bahsederken, "Garip gelebilir ama normal hayatta yüksek hız ile ilgili sorunlarım var" dedi. "Neden bilmiyorum ama skeleton pistinde aşağı doğru kayarken bunu hissetmiyorum" diyen Neise, çok daha tehlikeli sporları düşünebileceğini de sözlerine ekledi. Skeleton sporcularının buzlu bir yokuşta küçük bir kızak üzerinde başları önde saatte 130 kilometrenin üzerinde bir hızla iniş yaparak yarıştığı düşünülürse hayranların kafası karışabilir. Yanqing Olimpiyat pistinde bekleyen genç Alman sporcu, "böyle bir duruma alışık olmadığı için" dalgın görünüyordu. Bu anlarda elinden gelen her şeyi yaptığını hatırlamış olabilir. İlk yıllarından itibaren yarışmalarda her zaman yaptığı gibi, yarış giysisinin altına kompresyon çorabı ve pembe bir tişört giydi. Beijing Oyunlarına gitmeden önce erkek arkadaşının ona verdiği sevimli oyuncak da oradaydı.

Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı
Almanya'dan Hannah Neise, Çin'in başkenti Beijing'deki Ulusal Kızak Merkezi'nde düzenlenen Beijing Kış Olimpiyatları kadınlar skeleton etabında yarışırken görülüyor, 12 Şubat 2022. (Fotoğraf: Sun Fei/Xinhua)

Ailesinin şu anda ondan çok daha heyecanlı olabileceğini varsayarak, "Ne olduğunu anlayamıyorum" dedi. Ocak ayının sonunda bir Kovid-19 enfeksiyonu geçirdikten sonra Beijing'e giden uzun yolu düşünmüş olabilir. Düzenli antrenman mümkün olmadığı için Kış Olimpiyatlarına katılımı tehlikede görünüyordu. Verdiği ara, elinden gelenin en iyisi yapma kararlılığını sarsmadı ve Neise Yanqing'de Almanya adına çarpıcı bir performans sergiledi. Altı yarışmanın tamamında, Alman sporcular birinci oldu. Alman taraftar artık "Almanya'nın pistin ev sahibi" olduğundan bahsediyor. Bobsleigh yarışlarından da gelecek çok şey var. Beklenmedik başarısı karşısında şaşkına dönen Neise, altın madalyasının daha fazla gencin skeletona ilgi duymasını sağlamasını umduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI