Dünya

Almanya'nın Çin'e ihracatı Haziran ayında yüzde 16 arttı

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yayınlanan geçici verilere göre Almanya'nın Çin'e olan ihracatı, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16'...

Abone Ol

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yayınlanan geçici verilere göre Almanya'nın Çin'e olan ihracatı, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16'lık bir artışla 9,5 milyar euroya (11,2 milyar ABD doları) çıktı. Destatis'e göre 10,9 milyar euro değerinde mal ithalatının yapıldığı Çin, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1'lik artışla Almanya'nın en fazla ithalat yaptığı ülke olmayı sürdürdü. Almanya Toptancılık, Dış Ticaret ve Hizmetler Federal Birliği (BGA) Başkanı Anton Boerner Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Dış ticaretteki artışın temel nedeni ABD, Çin ve en az bunlar kadar önemli olan AB'deki taleptir" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Hamburg kentinden gelen X8044 yük treninin Çin'in orta kesiminde yer alan Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'daki Wujiashan Demiryolu Konteyner Merkez İstasyonu'na gelişi, 26 Ağustos 2018. (Fotoğraf: Xiao Yijiu/Xinhua)

Destatis'e göre Almanya; Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3'lük ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6'lık artışla 118,7 milyar euro değerinde mal ihracatı gerçekleştirdi. Aynı dönemde toplam ithalat, bir önceki aya göre yüzde 0,6'lık ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27'lik artışla 102,4 milyar euro olarak gerçekleşti. Almanya'nın ithalat ve ihracatı, Kovid-19 krizi sırasındaki kayıplarını geri kazandı ve Almanya'nın ilk kapanmaya girdiği Şubat 2020'ye göre ithalatı yüzde 10, ihracatı ise yüzde 1,1 düzeyinde arttı. Destatis'in verilerine göre Almanya'nın Avrupa Birliği'nin diğer ülkelerine olan ihracatı ise Haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,1'lik artışla 64,5 milyar euroya ulaştı. (1 euro = 1,18 ABD doları)