Dünya

Almanya'nın Çin'den ithalatı Temmuz'da yüzde 3,9 arttı

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) Perşembe günü açıkladığı geçici verilere göre Çin, Almanya'nın en fazla ithalat yaptığı ülke olmaya devam ederken, Almanya'nın...

Abone Ol

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) Perşembe günü açıkladığı geçici verilere göre Çin, Almanya'nın en fazla ithalat yaptığı ülke olmaya devam ederken, Almanya'nın Çin'den ithalatı Temmuz ayında yıllık yüzde 3,9 artışla 10,7 milyar euroya (12,6 milyar dolar) yükseldi. Destatis, Almanya'nın Çin'e ihracatının ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 düşerek 8,4 milyar euroya gerilediğini belirtti.

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen IAA Mobility otomotiv fuarının basına özel tanıtım gününde Çinli otomobil üreticisi Great Wall Motors'un (GWM) bir otomobil markası olan WEY'in standını ziyaret eden insanlar, 6 Eylül 2021. (Fotoğraf: Lu Yang/Xinhua)

Destatis'in açıkladığı verilere göre Almanya'nın toplam ihracatı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 12,4 artarak toplam 115 milyar euro oldu. Almanya'nın toplam ithalatı ise 96,9 milyar euro ile geçen aya göre yüzde 3,8 düşse de geçen yılın Temmuz ayına kıyasla yüzde 16,6 artış gösterdi. Alman Sanayi Federasyonu (BDI) CEO'su Joachim Lang, "İhracattaki yaşanan yeni artış uzun süreli bir ekonomik patlama için kendiliğinden bir işaret (otomatizm) değil" diyerek şunu ekledi: "Küresel tedarik zincirlerindeki sorunlar, yüksek lojistik maliyetleri ve çözümlenmemiş ticaret anlaşmazlıkları ekonomik havayı karartan bulutlar."

Havadan çekilen bu fotoğrafta, Almanya'nın Duisburg kentine gitmek üzere Çin'in güneybatısında bulunan Chongqing belediyesinin Tuanjiecun istasyonundan kalkan bir Çin-Avrupa yük treni görülüyor, 1 Ocak 2021. (Fotoğraf: Tang Yi/Xinhua)

Destatis, Temmuz ayında Almanya'nın Avrupa Birliği'nin (AB) diğer ülkelerine ihracatının yıllık yüzde 17,7 artarak 61,6 milyar euroya ulaştığını bildirdi. (1 euro = 1,18 ABD doları)