Çalışmaya göre, önümüzdeki 15 yıl içerisinde bebek patlaması neslinin çalışma hayatından çekilmesiyle Almanya'nın ekonomisi "köklü bir değişime" uğrayacak ve işgücü piyasasından 5 milyonun üzerinde çalışan çekilecek. Çalışmada, mevcut politikalarda büyük bir değişiklik yapılmadığı takdirde ülkenin kişi başı reel gelirinin 2035 yılına kadar yılda sadece ortalama yüzde bir civarında artacağı tahminine yer verildi. IW raporda, "Politika yapıcılar şimdiden hareket geçmeli" diye vurguladı.

Çalışmaya göre, Almanya'da daha fazla ebeveynin yarı zamanlı yerine tam zamanlı çalışabilmesi için okullarda ve diğer kurumlarda çocuklara verilen günlük bakım iyileştirilmeli; ayrıca göçmenler de kalifiye iş gücü eksikliğinin giderilmesine çare olabilir. Çalışma; özel yatırım için daha iyi şartlar sunulması, kamu altyapısının iyileştirilmesi ve yenilikçi şirketlere daha iyi pazar erişim fırsatları verilmesinin de nesil etkisinden korunmak için gerekli olacağını ortaya koydu.

BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

IW Direktörü Michael Huether, "Kurulacak federal hükümetin, azalan nüfusa karşı önlem alması gerekmektedir; şirketler sadece o zaman ödevlerini yerine getirebilir" diyerek şunu ekledi: "İşlerin alışıldığı gibi yürütülmesi hepimizin refahını yok eder ve siyasetin lehine olmaz." (1 euro=1,15 ABD doları)

Editör: İRFAN KARSLI