BERLİN, 8 Şubat (Xinhua) Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi'nden (KBA) Pazartesi günü yapılan açıklamada, Almanya'da trafiğe kayıtlı alternatif sürüş sistemine sahip araçların sayısının Ocak ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 23,2 arttığı kaydedildi. KBA'nın verdiği bilgiye göre, hibrit ve tamamen elektrikli araçlar, bu dönemde Almanya'da trafiğe kaydedilen yeni binek arabalarının yüzde 41,7'sini oluşturdu. Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (VDIK) Başkanı Reinhard Zirpel, "Tamamen elektrikli bataryaya sahip binek otomobiller ve hibrit araçlar 2022'ye özellikle başarılı bir başlangıç yaptı" dedi.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti
Almanya'nın Frankfurt kentindeki Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA Mobility) 2019'un ilk basın gününde sergilenen Ford Ecoboost Puma model hibrit araba, 10 Eylül 2019. (Fotoğraf: Lu Yang/Xinhua)

KBA, en çok satılan arabaların yüzde 42'lik artışla 35.226 aracın trafiğe kaydedildiği fişli olmayan hibritler olduğunu ve bunu trafiğe kaydedilen 20.892 araçla bataryalı elektrikli araçların (BEV) izlediğini bildirdi. Zirpel, "Bununla birlikte, mevcut teslimat zorlukları alternatif güç üretme ve aktarma aksamlarını da etkiliyor. Tesislerdeki durum düzelirse, daha fazla büyüme beklenebilir" diye ekledi.Alman hükümeti, 2022'nin sonuna kadar elektrikli araçlar için 9.000 euroya (10.280 ABD doları) kadarlık satın alma teşviki sağlıyor ve 2030 yılına kadar yollarda 15 milyon tamamen elektrikli otomobil olmasını planlıyor.

Almanya'nın Frankfurt kentindeki Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA Mobility) 2019 sırasında Porsche'un dış mekan standında sergilenen Porsche Cayenne E-Hybrid Coup, 8 Eylül 2019. (Fotoğraf: Lu Yang/Xinhua)
Editör: İRFAN KARSLI