Genel

Almanya'da konut fiyatlarındaki artış, 2000 yılından bu yana rekor seviyeye ulaştı

BERLİN, 22 Aralık (Xinhua) -- Destatis, özellikle Almanya'nın en büyük yedi kenti Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Düsseldorf ile nüfusun seyrek olduğu kı...

Abone Ol

BERLİN, 22 Aralık (Xinhua) -- Destatis, özellikle Almanya'nın en büyük yedi kenti Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Düsseldorf ile nüfusun seyrek olduğu kırsal bölgelerdeki emlak sektöründe güçlü fiyat artışlarının gözlendiğini belirtti. Almanya'nın en büyük 7 kentindeki konut fiyatları, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 arttı. Aynı zamanda nüfusun seyrek olduğu kırsal bölgelerde müstakil konut fiyatları yüzde 15,5, konut fiyatları ise yüzde 11,2 artış gösterdi.

Düşük faiz oranları, tutarlı konut piyasası, özellikle büyük yatırımcılar için yatırım seçeneklerinin sınırlı olması ve sağlam bir ekonomik yapının, Almanya'da gayrimenkul sektöründeki patlamaya uzun zamandır zemin hazırladığı görülüyor. Kovid-19 krizi ve evden çalışmaya dair eğilim nedeniyle de, kırsal bölgelerdeki gayrimenkul talebi giderek artıyor. Almanya'daki yeni hükümet, kredi yoluyla daha az özkaynak talep etmek gibi mülk edinmenin önündeki engelleri kaldırmayı planlıyor. Koalisyon anlaşmasında, "Almanya'da daha fazla insanın sahibince kullanılan mülklerde yaşamalarına olanak sağlamak istiyoruz" ifadesi yer aldı.