Karara göre 60 yaş altındaki kişiler "doktorun kararıyla ve özenli bir açıklamadan sonra bireysel risk analizi yapılması durumunda" AstraZeneca aşısı olabilecek. Karar, esas olarak 60 yaş altı kişilerde aşılamadan 4 ila 16 gün sonra ortaya çıkan nadir ama son derece şiddetli tromboembolik yan etkilerin görülmesine ilişkin mevcut verilere göre alındı. Almanya'nın Daimi Aşı Komisyonu yaptığı yazılı açıklamada, AstraZeneca aşısının birinci dozunu olan gençlere ikinci dozun yapılması konusunda Nisan sonuna kadar ek tavsiyeler yayınlayacağını söyledi.

Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Salı günü günlük vaka sayısının bir hafta öncesinde yaklaşık 2 bin iken şu anda 9 bin 549'a yükseldiğinden Almanya'daki günlük Kovid-19 enfeksiyonlarındaki artışın devam ettiğini duyurdu. Almanya'da pandeminin başlangıcından bu yana 2,79 milyondan fazla Kovid-19 vakası resmi olarak kayda geçti. RKI'ya göre Salı günü toplam ölüm sayısı 76 bin 93'e yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI