Sağlık

Almanya, ülkeye giriş için gereken Kovid-19 önlemlerini hafifletiyor

BERLİN, 3 Mart (Xinhua) -- Almanya'da Çarşamba günü yapılan açıklamada, hükümetin artık başka hiçbir ülkeyi yüksek riskli görmemesi nedeniyle Almanya'ya giriş için Kovid-19 kı...

Abone Ol

BERLİN, 3 Mart (Xinhua) -- Almanya'da Çarşamba günü yapılan açıklamada, hükümetin artık başka hiçbir ülkeyi yüksek riskli görmemesi nedeniyle Almanya'ya giriş için Kovid-19 kısıtlamalarının Perşembe gününden itibaren gevşetileceği belirtildi. Hükümet, gelecekte yalnızca Omicron'dan daha tehlikeli bir varyantın, örneğin Delta varyantının yayıldığı alanlar için yüksek riskli sınıflandırmanın geçerli olacağını bildirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir test merkezinde insanlar Kovid-19 testi yaptırmak için sıra bekliyor, 18 Şubat 2022. (Fotoğraf: Stefan Zeitz/Xinhua)

Kolaylaştırılmış düzenlemeler uyarınca Almanya'ya giriş yapan yolcuların elektronik giriş kaydı yapması artık gerekli olmayacak. Bununla birlikte, "aşılanmış, iyileşmiş veya test edilmiş" anlamına gelen "3G kuralı" varışta geçerli olmaya devam edecek, ancak 12 yaşına kadar olan çocuklar bu kuraldan muaf tutulacak. Daha önce, yalnızca altı yaşına kadar olan çocuklar bu kuraldan muaf tutuluyordu. Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre, Almanya'nın yedi günlük Kovid-19 insidans oranı Omicron'un zirve yapmasından sonra düşmeye devam etti ve Çarşamba günü 100.000 kişi başına 1.171,9 enfeksiyona geriledi. RKI'ye göre, günlük enfeksiyonlar yaklaşık 240.000 olan rekor seviyelerden düştü ve Çarşamba günü bir haftadan daha kısa süre öncesine göre 22.600 azalarak 186.406'ya indi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de maske takan bir kadın tren bekliyor, 2 Şubat 2022. (Fotoğraf: Stefan Zeitz/Xinhua)