2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti 2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti

BERLİN, 16 Mart (Xinhua) -- Salı günü Bundeswehr hakkındaki yıllık raporunu sunarken yaptığı konuşmada Hoegl, bazı durumlarda ana teçhizatın operasyonel hazırlığının yüzde 50 seviyesine ancak ulaşabildiğini söyledi. Hoegl, "Koruyucu yelek veya kışlık mont gibi günlük teçhizat bazen sadece operasyon alanlarına gönderilebiliyor. Bu kesinlikle kabul edilemez" dedi. Hoegl, teçhizat eksiklikleri hariç tutulduğunda, Almanya silahlı kuvvetlerinin ülkeyi ve ittifakı savunacak kabiliyetlere sahip olduğunu söyledi.

Rapora göre, hizmetten alınması gereken Marder piyade savaş aracı veya Tornado savaş uçağı gibi eskiyen teçhizatın ortalama maddi hazır olma oranı yüzde 68 düzeyinde kalıyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Mart ayı başında yaptığı açıklamada, 100 milyar euroluk (110 milyar ABD doları) özel savunma fonu oluşturulacağını duyurmuştu. Aynı zamanda Almanya, savunma harcamalarını ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 2'sinin üzerine çıkarmaya karar vermişti. Raporda, bu tedbirlerin "oldukça övgüye değer" olduğu kaydedildi. Öte yandan, Bundeswehr'in "istenilen ana silah sistemleriyle tam donanımlı hale getirilmesi için katetmesi gereken çok uzun bir yolu olduğu" da raporda eklendi.

Editör: İRFAN KARSLI