DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

BERLİN, 18 Şubat (Xinhua) RKI, Perşembe günü, bir hafta öncesine göre 12.200 civarında azalarak 24 saat içinde 235.626 yeni Kovid-19 enfeksiyonu kaydetti. Çarşamba günü, Alman hükümeti Kovid-19 kısıtlamalarının büyük kısmını 20 Mart'a kadar kademeli olarak kaldırmak için üç aşamalı bir plan üzerinde anlaştı. Şansölye Olaf Scholz, federal eyalet hükümetleriyle yaptığı görüşmenin ardından planı sunarken, "Şimdi büyük ihtimalle zirveye ulaşıldı" dedi ve önümüzdeki haftalarda "sürekli daha iyiye giden bir durum" beklenebileceğini de sözlerine ekledi.

Almanya ilk olarak aşılanmış ve iyileşmiş kişiler için temas kısıtlamalarını ve perakende sektörü için erişim kısıtlamalarını hızla yürürlükten kaldıracak. Fakat mağazalarda maske zorunluluğu uygulanmaya devam edecek. 4 Mart'tan itibaren restoranlar ve oteller, müşterilerin yalnızca 3G kuralına (geimpft, getestet, genesen -- aşılanmış, iyileşmiş, test edilmiş) uymasını isteyecek. Son adımda, hastanelerdeki durum da izin verirse, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşam üzerindeki kalan tüm büyük kısıtlamalar 20 Mart'a kadar kademeli olarak kaldırılacak fakat toplu taşımada ya da kapalı kamusal alanlarda maskenin takılması gibi "temel koruma önlemleri" yürürlükte kalacak. Scholz, vatandaşlarını tüm iyimserliğe rağmen dikkatsiz davranmamaları konusunda uyardı. "Pandemi henüz bitmedi" diyen Scholz, "aşılamanın enfeksiyonun sonuçlarına karşı en büyük yardımı sağladığını ve koruduğunu" sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI