Bakanlık, Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan Avrupa'nın en büyük çelik tesisinde "temiz enerjiye geçiş için hayatın içinde bir laboratuvar" olarak tanımlanan H2Stahl'ın kurulduğunu belirtti. Maden eritme ocağında hidrojen kullanımının test edilmesini öngören projeye 37 milyon euro finansman sağlanacak. Bakanlık, bu yöntemle orta vadede CO2 emisyonlarının yüzde 20'ye kadar azaltılabileceğini ve bunun da "iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunacağını" vurguladı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, "Hidrojen, yeşil çelik üretiminin ve endüstrinin sürdürülebilir başarılı dönüşümünün anahtarıdır" mesajı verdi. Geçen yıl Haziran ayında Alman hükümeti, yeşil hidrojeni "piyasada hızlı üretim artışı yoluyla temiz enerjiye geçiş için kilit bir teknoloji haline getirmek ve böylece iklim hedeflerine ulaşılmasında önemli bir katkı sağlamak" hedefiyle Ulusal Hidrojen Stratejisini hayata geçirmişti. Alman hükümeti Mayıs ayında, Avrupa hidrojen ittifakının bir parçası olarak Almanya'daki 62 büyük ölçekli hidrojen projesinin 8 milyar euronun üzerinde kamu finansmanı alacağını duyurmuştu.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Editör: İRFAN KARSLI