Dünya

Alman yeni enerji devi Voith, Çinli Weifu ile hidrojen depolama sistemleri için işbirliği anlaşması imzaladı

Abone Ol

NANJİNG, 23 Şubat (Xinhua) -- Alman Voith Group Perşembe günü Çinli Weifu Group ile yüksek basınçlı hidrojen depolama sistemleri geliştirmek ve teşvik etmek üzere stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı.
Voith ve Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Wuxi kentinde tanınmış bir otomobil parçaları üreticisi olan Weifu, depolama sistemlerinin araştırma, geliştirme, büyük ölçekli üretim ve uygulamasına odaklanacak.
Yaklaşık 120 milyon euroluk (129,8 milyon ABD doları) toplam yatırımla iki şirket, Avrupa, ABD ve Asya iş pazarlarını kapsayacak şekilde Almanya ve Wuxi'de ortak girişimler kuracak. Yüksek basınçlı hidrojen depolama sistemi projesinin sonuçları ulaşım ve enerji gibi alanlarda uygulanacak. Proje faaliyete geçtiğinde yıllık 1 milyar eurodan fazla gelir getirmesi bekleniyor. Voith 1867 yılında Almanya'nın Heidenheim kentinde kuruldu ve yenilenebilir enerji ve dekarbonizasyon teknolojilerinde küresel bir lider konumuna yükseldi.

Proje anlaşmasına, Çin'de hidrojen enerjisi endüstrisine yatırım yapmaya devam eden Alman Bosch Grubu'nun yardımıyla varıldı. Bosch, Almanya dışındaki ilk hidrojen yakıt hücresi merkezini Wuxi'de kurdu. Voith Group Başkanı Toralf Haag, Wuxi'deki hidrojen depolama endüstrisinin iyi beklentilere sahip olduğunu ve şirketin ortak girişimleri, hidrojen depolama ürünlerinin rekabet gücünü arttırmaya devam etmek için platform olarak kullanacağını söyledi. Wuxi Belediye Başkanı Zhao Jianjun, kentin hidrojen enerjisi ve enerji depolama endüstri planlarını genişletmek için her türlü çabayı gösterdiğini, projenin Wuxi'nin eksiksiz bir yeni enerji endüstriyel zinciri ve ekosistemi geliştirmesine yardımcı olacağını söyledi.