Almanya'da önde gelen hisse senetlerinden oluşan DAX endeksinde yer alan şirketin 40 yaşındaki CEO'su, 5 Şubat'ta Çin Başbakanı Li Keqiang'ın Avrupa'lı iş dünyası liderleriyle yapıtğı üst düzey bir sanal diyaloğa katıldı.

Klein, Xinhua ile yaptığı yazılı röportajda, katıldığı sanal diyalog ile ilgili olarak "Çin'in ekonomiyi açma ve Çin-AB ekonomik ve ticari ilişkilerini derinleştirme planlarını görüşmek bir zevkti" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Klein, Çin ve SAP'nin işbirliği ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda aynı vizyonu paylaşıyor olmasının etkileyici olduğunu söyledi. Klein, "Çin'in yüksek kaliteli kalkınma ile birlikte hem ekonomide hem de toplumda yeşil bir dönüşüm yoluyla iklim değişikliğiyle mücadele ettiğini görmeyi dört gözle bekliyorum" diye konuştu.

SAP'nin 25 yıl önce pazara girmesinden bu yana Çin'deki işlerini genişletmekte olduğunu belirten Klein, şirketin Çin'in 2021'de istikrarlı ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi devam ettireceği konusunda iyimser olduğunu da sözlerine ekledi. Klein'a göre yeşil kalkınma, dijital ekonomi ve akıllı üretimde Çin ile AB arasında işbirliği için muazzam bir fırsat var. Klein ayrıca, yazılım firmasının Çin'in dijital dönüşümünü hızlandırmaya yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladı.

1972 yılında Almanya'nın batısındaki Walldorf kentinde kurulan SAP, dünyanın önde gelen iş uygulamaları tederikçisi olmasının yanı sıra Endüstri 4.0 olarak da anılan Dördüncü Sanayi Devrimi konusunda uzmandır. SAP, dünya çapında 100.000'den fazla çalışanıyla 2020'de 27,3 milyar euro (yaklaşık 33,1 milyar ABD doları) gelir ve yaklaşık 6,6 milyar euro (8 milyar dolar) faaliyet karı kaydetti.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Editör: İRFAN KARSLI