Spor

Alman sporcu Funk, Olimpiyatlarda kadınlar kano slalom turnuvasında altın madalya aldı

Tokyo Olimpiyatları kapsamında Salı günü Kasai Kano Slalom Merkezi'nde düzenlenen kano slalom müsabakasında kadınlar kano yarışını Almanyalı sporcu Ricarda Funk kazandı. Yarış...

Abone Ol

Tokyo Olimpiyatları kapsamında Salı günü Kasai Kano Slalom Merkezi'nde düzenlenen kano slalom müsabakasında kadınlar kano yarışını Almanyalı sporcu Ricarda Funk kazandı. Yarışı 105,50 saniyeyle bitiren Funk, altın madalyayı göğüsledi. Funk, "Bu çok çılgın. Hala inanamıyorum. Bu benim hayalimdi ve şimdi gerçekleşmiş oldu. Bu olağanüstü," dedi.

Bu, 2016 Olimpiyatları'nda Alman takımına seçilemeyen Funk'ın ilk Olimpiyat serüveni. 2016'nın onun için zor bir dönem olduğunu hatırlatan Funk, "(2016'dan sonra) Büyük mücadele verdim ve beş yıl boyunca mücadeleye devam ettim. Ve şimdi de altın madalyayı kazandım" dedi. 106,63 saniyeyle gümüş madalyaya uzanan sporcu ise İspanyol Maialen Chourraut oldu. Bu, Chourraut'un 2012'deki bronz ve 2016'daki altın madalyasından sonra kazandığı üçüncü Olimpiyat madalyası oldu.

Madalya töreninde selam veren İspanyol sporcu Maialen Chourraut (solda), Alman sporcu Ricarda Funk (ortada) ve Avustralyalı sporcu Jessica Fox. (Fotoğraf: Zheng Huansong/Xinhua)

"Bu çok, gerçekten çok özel bir an. Buraya gelmek çok zordu. Beş yıl boyunca mücadele verdim ve bu beş yılı muhtemelen burada özel bir şey yapmak çok zor diye düşünerek geçirdim" diyen Chourraut "Çok ama çok acayip hissediyorum. Sanki bu madalyaya, boynumdaki bu gümüş madalyaya inanamıyorum" dedi.

Bronz madalya ise 106,73 saniye ile Avustralyalı sporcu Jessica Fox'a gitti. Fox, eleme ve yarı final müsabakalarına kıyasla düşük bir performans gösterdi. Elemeleri ve yarı finalleri kazanan ve altın madalya için favori olan Fox, finalde iki kapıya çarptığı için dört saniye ceza aldı.

Fox, yarışı üçüncü olarak bitirmesiyle ilgili "Şu an aklımdan çok fazla duygu geçiyor. Podyumda olmak rahatlatıcı olsa da tabii ki hayalimdeki performansı tam olarak ortaya koyamamak biraz da hayal kırıklığı yaratıyor" dedi. Bu bronz madalya, Londra'da kazandığı gümüş ve Rio'da kazandığı bronz madalyadan sonra Fox'un kazandığı üçüncü Olimpiyat madalyası oldu. Fox, Çarşamba günü elemeleri yapılacak olan kadınlar kano müsabakasında da yarışacak.