BERLİN, 25 Şubat (Xinhua) Yapılan yazılı açıklamada kokainin, Ekvador'dan gelen bir konteynere gizlendiği, sevk belgelerine göre konteynerin muz yüklü olması gerektiği ifade edildi. Hamburg Gümrük İnceleme Ofisi Başkanı Rene Matschke, "Bu olağanüstü kokain operasyonuyla gümrük yetkilileri bir kez daha örgütlü suçla mücadeledeki önemli rollerini ortaya koydu" diye konuştu. Hamburg limanına 24 Aralık'ta indirilen konteyner, o tarihten bu yana bir konteyner terminalinde depolanıyordu. Uzun süre depoda kalan deniz konteyneri, gümrük yetkililerinin dikkatini çekti.

ÇİN’İN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARI ÇİN’DE EĞİTİME TALEBİ ARTIRDI ÇİN’İN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARI ÇİN’DE EĞİTİME TALEBİ ARTIRDI

Açıklamada konteynerin röntgen incelemesinde "malların yapısının kuşku verici olduğunun" ortaya çıkmasıyla kokain kaçakçılığı kuşkularının güçlendiği dile getirildi. Konteynerle yapılan muz sevkiyatının başka bir Avrupa ülkesindeki bir şirkete gittiği belirtildi. Hamburg Gümrük İnceleme Ofisi'nin Hamburg Savcılığı adına yürüttüğü incelemeler sürecek. Geçen yıl Hamburg gümrüğünde Paraguay'dan gelen konteynerler içinde yaklaşık 16 ton kokain ele geçirilmişti. Bunun, Avrupa'da ele geçirilen en büyük kokain sevkıyatı olduğu düşünülüyor.

Editör: İRFAN KARSLI