Rusya, Japonya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerdeki pazarların Ocak ayındaki ihracatlarında iki haneli düşüş gördüklerini belirten ZVEI, öte yandan Almanya'nın elektrikli cihaz sektörünün Çin ve Polonya'ya ihracatının "yeniden arttığını" ifade etti.

Derneğe göre, Ocak ayında Çin'e ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,9 artarak 1,9 milyar euroyu bulurken, Polonya'ya ihracat da yüzde 11,7 artarak 0,9 milyar euroya ulaştı. ZVEI, Şubat sonunda yıllık sonuçlarını açıklarken, geçtiğimiz yıl Çin'in Alman elektrikli cihaz sektörünün en büyük alıcı ülkesi konumunu genişlettiğini, yüzde 6,5 artışla 23,3 milyar euroya ulaşan Çin'e yönelik ihracatın Kovid-19 pandemisi öncesine göre "daha dinamik bir şekilde geliştiğini" ifade etti.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Derneğin verilerine göre, ihracatın tersine elektro-teknik cihaz ve elektronik ürünlerin Almanya'ya ithalatı ise Ocak ayında biraz artarak 16,8 milyar euroya ulaştı. Çin'den ithalatlar ise yüzde 11,3 yükselişle Ocak ayında 5,4 milyar euroyu buldu. Aralık ayındaki dengenin eşitlenmesinin ardından Alman elektrikli cihaz sektörü ithalatı Ocak ayında mutlak verilere göre ihracattan daha yüksekti. ZVEI'nin baş ekonomisti Andreas Gontermann açıklamasında, "En son ithalat fazlası yaşanan bir ay 18 yıl önce görülmüştü" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI