KAHİRE, 29 Mart (Xinhua) -- Ramazan Bayramı yaklaşırken birçok ülkede fırınlar, geleneksel bayram tatlıları ve kurabiyelerin hazırlığını yoğunlaştırdı. Bu özel tatlılar, bayram sofralarını süsleyen ve birlikte keyifle tüketilen lezzetler olarak öne çıkıyor. Kurabiyelerde en çok kullanılan malzemeleri arasında Antep fıstığı, ceviz ve hurma başı çekiyor. Bunlara ek olarak badem ve incir gibi geleneksel lezzetler de sıklıkla tercih ediliyor.
Batı Şeria'nın El Halil kentinde Ramazan Bayramı öncesinde geleneksel kurabiyeler gösteren Filistinli bir çocuk, 27 Mart 2025. (Fotoğraf: Mamoun Wazwaz/Xinhua)Batı Şeria'nın El Halil kentinde Ramazan Bayramı öncesinde geleneksel kurabiyeler hazırlayan Filistinliler, 27 Mart 2025. (Fotoğraf: Mamoun Wazwaz/Xinhua)Suriye'nin başkenti Şam'ın eski pazarında geleneksel tatlılar üreten bir dükkanda fırından yeni çıkmış susamlı kurabiyeleri gösteren bir kişi, 27 Mart 2025. (Fotoğraf: Ammar Safarjalani/Xinhua)Mısır'ın başkenti Kahire'de Ramazan Bayramı öncesinde geleneksel kurabiyeler hazırlayan Mısırlı kadınlar, 27 Mart 2025. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)Mısır'ın başkenti Kahire'de Ramazan Bayramı öncesinde pişirmek üzere geleneksel kurabiyeleri taşıyan bir çocuk, 27 Mart 2025. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)