KATMANDU, 25 Ekim (Xinhua) -- Nepal'in başkenti Katmandu'da insanlar, ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için alışveriş yapmak üzere yerel pazarlara akın ediyor. Bu Güney Asya ülkesinde bu yıl 22-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Hindu festivali Tihar'da, hediye alışverişi, mum ve fenerlerin yakılması ve zenginlik tanrıçası Lakşmi'ye tapınılması öne çıkıyor.

Nepal'in başkenti Katmandu'da ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için bir kuyumcuda alışveriş yapan insanlar, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in başkenti Katmandu'da ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için bir süs dükkanından alışveriş yapan bir kadın, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua) 

Singapur ve Malezya'da Ejderha Teknesi Festivali coşkusu Singapur ve Malezya'da Ejderha Teknesi Festivali coşkusu

Nepal'in başkenti Katmandu'da ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için bir kuyumcuda alışveriş yapan insanlar, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua) 

Nepal'in başkenti Katmandu'da ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için poster satan bir kız çocuğu, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua) 

Nepal'in başkenti Katmandu'da ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için bir dükkanda satılan Tanrıça Lakşmi'nin bir idolü, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in başkenti Katmandu'da ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için poster satan bir sokak satıcısı, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in başkenti Katmandu'da bir kadın, ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için bir dükkanda geleneksel şapkaları düzenliyor, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Nepal'in başkenti Katmandu'da bir erkek, ışık festivali olarak da bilinen Tihar Festivali için bir dükkanda süsleri düzenliyor, 23 Ekim 2022. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Kaynak: rss