BEİJİNG, 12 Kasım (Xinhua) -- Çin İnsanlı Uzay Ajansı'nın (CMSA) bildirdiğine göre, Çin'in uzay istasyonu için malzeme taşıyan kargo uzay aracı Tianzhou-5, statü ayarını başarıyla tamamlayarak Cumartesi günü ülkenin uzay istasyonu kombinasyonuna kenetlendi. CMSA Beijing saatiyle 12.10'da Tianzhou-5'in uzay istasyonunun çekirdek modülü Tianhe'nin arka kenetlenme portuyla hızlı bir otomatik buluşma ve kenetlenme gerçekleştirdiğini söyledi. Çinli astronotlar, ülkenin uzay istasyonuna bir kargo gemisinin gelişine ilk kez tanık oldu.

Beijing Uzay Kontrol Merkezi'nde alınan bu ekran görüntüsünde, Çin'in kargo uzay aracı Tianzhou-5'in Tiangong uzay istasyonu kombinasyonu ile hızlı otomatik bir buluşma ve kenetlenme gerçekleştirmesinden sonraki görüntüsü yer alıyor, 12 Kasım 2022. (Fotoğraf: Sun Fengxiao/Xinhua)

Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor

Beijing Uzay Kontrol Merkezi'nde alınan bu ekran görüntüsünde, Çin'in kargo uzay aracı Tianzhou-5'in Tiangong uzay istasyonu kombinasyonu ile hızlı ve otomatik bir buluşma ve kenetlenme gerçekleştirmesinden sonraki görüntüsü yer alıyor, 12 Kasım 2022. (Fotoğraf: Sun Fengxiao/Xinhua)

Beijing Uzay Kontrol Merkezi'nde alınan bu simülasyon ekran görüntüsünde, Çin'in kargo uzay aracı Tianzhou-5'in hızlı otomatik bir buluşma ve Tiangong uzay istasyonu kombinasyonu ile kenetlenmesinden sonraki görüntüsü yer alıyor, 12 Kasım 2022. (Fotoğraf: Sun Fengxiao/Xinhua)

Kaynak: rss