BEİJİNG, 9 Şubat (Xinhua) -- Türkiye'nin güneydoğusunu vuran şiddetli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybederken altyapı da tahrip oldu. Çin'in Jilin-1 uyduları tarafından çekilen görüntüler yaşanan yıkımın ölçeğini ayrıntılarıyla gösteriyor.

2-55Kahramanmaraş depremde ağır darbe aldı. Çin'in Jilin-1 uyduları tarafından çekilen görüntüler Türkoğlu ilçesindeki binaların neredeyse tamamen yıkıldığını ve geride bir enkaz yığını kaldığını gösteriyor. (Fotoğraf: Çin'in Jilin-1 uyduları)

3-46Depremin ardından çok sayıda insan evsiz kalırken, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki bir futbol stadı geçici barınak görevi gören beyaz çadırlarla doldu. (Fotoğraf: Çin'in Jilin-1 uyduları)

4-38Gaziantep'in İslahiye ilçesi de depremde ağır darbe aldı. Uydu görüntülerinde yol kenarında yıkılmış çok katlı bir bina dikkat çekiyor. Şehir genelinde çok sayıda binanın yıkıldığı, bölgenin beyaz moloz ve enkazla kaplı olduğu görülüyor. (Fotoğraf: Çin'in Jilin-1 uyduları)

5-23İslahiye ilçe merkezindeki bir dizi konut depremde neredeyse tamamen yıkıldı. (Fotoğraf: Çin'in Jilin-1 uyduları)

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

Kaynak: rss