Çin

Çin'deki deneysel araştırma tesisi malzeme bilimine güç katıyor

Abone Ol

BEİJİNG, 18 Ekim (Xinhua) -- Huairou Kapsamlı Ulusal Bilim Merkezi'nde bulunan Sinerjik Aşırı Koşul Kullanıcı Tesisi, aşırı yüksek basınç, aşırı düşük sıcaklık, yüksek manyetik alanlar ve aşırı hızlı optik alanlar gibi ekstrem koşulları sorunsuz bir şekilde entegre eden deneysel araştırmalara yönelik bir platform. Tesis, Çin'in malzeme bilimi ve ilgili alanlarda temel ve uygulamalı araştırma kapasitesini geliştiriyor. Deneme operasyonlarına başlayan tesis, 20 deney istasyonu kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Çin'in başkenti Beijing'deki Sinerjik Aşırı Koşul Kullanıcı Tesisi'ndeki yüksek basınç senkronize ölçüm istasyonunda çalışan araştırmacılar, 16 Ekim 2024. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'deki Sinerjik Aşırı Koşul Kullanıcı Tesisi'nde bulunan bir deney istasyonunda çalışan araştırmacılar, 16 Ekim 2024. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'deki Sinerjik Aşırı Koşul Kullanıcı Tesisi'nde bulunan bir deney istasyonunda çalışan araştırmacılar, 16 Ekim 2024. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua) bir araştırmacı, 16 Ekim 2024. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'deki Sinerjik Aşırı Koşul Kullanıcı Tesisi'nde bulunan bir deney istasyonunda çalışan bir araştırmacı, 16 Ekim 2024. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)