GAZZE, 27 Ağustos (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'den (OCHA) 23 Ağustos'ta yapılan açıklamaya göre Gazze'nin kuzeyindeki akut yetersiz beslenme vakaları geçen Mayıs'a kıyasla yüzde 300'ün üzerinde artış gösterdi. Gazze'nin güneyindeki vakalar ise yüzde 150'den fazla yükseldi. OCHA'ya göre, yardımların önemli ölçüde artırılmasını sağlayacak sınırsız insani yardım erişimi olmadan, açlık ve yetersiz beslenme durumu daha da kötüleşecek.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda gıda yardımı almış bir çocuk, 26 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua)
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda gıda yardımı almak için toplanan çocuklar, 26 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua)
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda gıda yardımı için üzere toplanan insanlar, 26 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua)
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda gıda yardımı almak için toplanan insanlar, 26 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua) 
Kaynak: rss