Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

FİRUZ KOH, 8 Ağustos (Xinhua) -- Sel felaketi nedeniyle yerlerinden olan Afganistan'ın orta kesimindeki sel mağdurları, kayıpları ve yetersiz yardımlar yüzünden zor günler geçiriyor. Sel felaketinin üzerinden iki aydan fazla süre geçmesine rağmen, selin zarar verdiği ya da tamamen yaşanmaz hale getirdiği 10 köyden yaklaşık 600 aile, yeniden yerleştirildikleri bölgede hayata tutunmaya çalışıyor. Yoksul ülkenin en izole bölgelerinden birinde yaşayan aileler, zorlu kış şartları gelip çatmadan önce başlarını sokacak birer yuva bulmak, temiz suya erişmek ve çocuklarını okula başlatmak gibi bir an önce çözmeleri gereken zorluklarla karşı karşıya.

Afganistan'ın Gur vilayetinin merkezi Firuz Koh'ta sel mağdurlarının yerleştirildiği bölgede su bidonları taşıyan çocuklar, 27 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)
Afganistan'ın Gur vilayetinin merkezi Firuz Koh'ta sel mağdurlarının yerleştirildiği bölgede su bidonu taşıyan bir kız çocuğu, 27 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)
Afganistan'ın Gur vilayetinin merkezi Firuz Koh'ta sel mağdurlarının yerleştirildiği bölgede su bidonlarının önünde duran bir kız çocuğu, 27 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua) 
Kaynak: rss