FUZHOU, 9 Eylül (Xinhua) -- 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı Pazar günü Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde başladı.

Yaklaşık 120.000 metrekarelik bir alanda düzenlenecek ve dört gün sürecek olan fuar, yüzde 80'i Kuşak ve Yol İnisiyatifi ortağı ülkelerden olmak üzere 119 ülke ve bölgeden ziyaretçi çekiyor.

Bu yıl dijital ekonomi, yeni enerji ve yeşil inovasyon konularına odaklanan fuarda 80'den fazla yatırım etkinliği ve tanıtım turu düzenlenmesi planlanıyor.

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nın açılış töreni, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)
Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nın açılış töreni sırasında fuarın bu yılki onur konuğu ülkesi Macaristan'ın pavyonunda gösteri yapan dansçılar, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)
Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nda Fujian eyaletinin Fuding Beyaz Çayı'nın tadına bakan konuklar, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Wei Peiquan/Xinhua)
Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'ndaki İspanya pavyonunda görüşme gerçekleştiren iş insanları, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Wei Peiquan/Xinhua)
Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı sırasında Macaristan'ın Tokaj şarap bölgesinde üretilmiş olan bir şişe şarabı sergileyen Macaristan'dan bir şarap tüccarı, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Wei Peiquan/Xinhua)

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nda sergilenen Contemporary Amperex Teknoloji Limited Şirketi'nin ürettiği Shenxing PLUS bataryası, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip
Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nı ziyaret eden insanlar, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)

Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Xiamen kentinde düzenlenen 24. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı'nın "Çin'e Yatırım Yapın" alanını ziyaret eden iş insanları, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua) 
Kaynak: rss