KARAKAS, 14 Eylül (Xinhua) -- Latin Amerika için Bolivarcı İttifak-Halkların Ticaret Antlaşması (ALBA-TCP) ABD'nin Venezuelalı yetkililere yönelik açıkladığı son yaptırımlara güçlü şekilde karşı çıktıklarını belirtti. Birlik Cuma günü yaptığı açıklamada, "ALBA-TCP, kamu görevlilerine ve onların insani ve vatandaşlık haklarına ve tüm Venezuela ulusuna yönelik bu yeni saldırıyı güçlü şekilde reddetmektedir" ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı Perşembe günü, Venezuela'da 28 Temmuz'da gerçekleştirilen "seçim sürecini baltalamak ve demokratik siyasi katılımı engellemekle" suçladığı 16 Venezuelalı kamu görevlisine karşı yaptırımlar açıklamıştı. Açıklamada ALBA-TCP üyelerinin bu yaptırımları sadece 16 Venezuelalı yetkiliye karşı bir saldırı eylemi olarak değil, aynı zamanda "ABD hükümetinin, çıkarlarına uygun davranmayan devletlere yönelik suç teşkil eden, yasadışı bir uygulaması" olarak da gördükleri belirtildi.

ASEAN ülkeleri bölgesel ticareti geliştirmek üzere Laos'ta toplandı ASEAN ülkeleri bölgesel ticareti geliştirmek üzere Laos'ta toplandı

ALBA-TCP, Washington'ın uyguladığı tek taraflı baskıcı önlemlerin sadece Venezuela'da değil, aynı zamanda tüm bölgede ekonomik ve ticari istikrarı bozacağına güçlü şekilde inandıklarını ifade etti. "Latin Amerika ve Karayipler'in özgür halklarının egemenliğine saygı gösterilmesi" çağrısı yapan birlik, Venezuela halkı ve hükümetine desteklerinin ve dayanışmalarının sarsılmaz olduğunu ifade etti.

Kaynak: rss