BEİJİNG, 19 Mart (Xinhua) -- Glacier Mat malzemesinin ısı kontrol mekanizması, uzay aracının buharlaşarak soğumasına ve insan vücudunun ter yoluyla ısıyı dağıtmasına benziyor. Bu malzeme kendi kendine devridaim yapan buharlaşmalı soğutmayı gerçekleştirebiliyor. Döngü fiziksel özelliklere bağlı olduğundan, malzemeye ilave elektrik veya başka enerji formları eklemeye gerek bulunmuyor.

Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak

Akıllı telefon çok ısındığında, bu malzeme ısıyı buharlaşan su şeklinde alıyor. Akıllı telefon soğuduğunda da malzeme telefon gövdesinin ısısını ayarlamak için suyu emiyor. Uygulamalar bir saat çalıştığında, bu malzemenin kullanıldığı telefonların ısısı diğer çözümlere göre 2,3 santigrat derece daha fazla düşebiliyor. Yeni malzeme, OPPO telefonlarının yeni çıkan kasasında hizmete girdi. İleride bu malzeme, bilgisayarlarda ve güneş panellerinde de kullanılabilir. Malzemenin ömrü konusunda bilgi verilmedi.

Editör: İRFAN KARSLI