Chapel Hill Kuzey Carolina Üniversitesi'nde (UNC-Chapel Hill) epidemiyoloji, mikrobiyoloji ve immünoloji profesörü olan 67 yaşındaki Baric, 30 yılı aşkın süredir koronavirüs alanında araştırma yapıyor ve okul bünyesinde kendi laboratuvarına sahip. 2003 yılında UNC-Chapel Hill'de yayımlanan bir makaleye göre Baric, 2003 yılının Temmuz ayında "ABD Ordusu'nun Maryland'deki üç en üst düzey biyo-seviye laboratuvarında, SARS koronavirüsünün şehirli türünün bulaşıcı bir klonunu" başarıyla yarattı.

2008 yılında Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayımlanan rapora göre, Baric'in ekibi 2003 yılında SARS salgınına neden olan SARS koronavirüsünün (CoV) yarasa varyantını sentetik olarak yeniden oluşturmuştu. Aynı zamanda, ilgili ABD'li internet sitelerine göre Baric'in ekibi, sentezlenmiş virüslerle ilgili birden fazla patente sahip. Justia.com'a göre Baric, 7279327 Numaralı "Rekombinant Koronavirüs Üretme Yöntemleri" patentinin de eş sahiplerinden biri.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI